De droom van elke vrouw

Elke vrouw heeft er wel eens over gedroomd: een chique gala waar ze de mooiste jurk mag dragen. Maar vooraf aan het droom gala moet je natuurlijk nog de perfecte jurk vinden. Dit is zeker geen makkelijke klus. De jurk moet namelijk passen bij de gelegenheid, het thema en het allerbelangrijkste: bij jou. Neem hieronder alvast een kijkje in de verschillende soorten galajurken!

Lange of korte galajurken?

De eerste beslissing die je maakt op het gebied van galajurken is of je een lange of korte jurk gaat dragen. Je laat dit vooral afhangen van de gelegenheid. Wanneer je naar een erg formeel gala gaat, kan je het beste kiezen voor een lange galajurk. Met een lange jurk heb je namelijk een classy uitstraling.  Als je naar een iets informeler gala gaat, heb je ook de optie om een korte galajurk te dragen. Het voordeel van korte galajurken is dat je een sexy uitstraling hebt.

korte galajurken lange galajurken

Wat is de beste kleur?

Vanuit vroeger zijn alle galajurken eigenlijk zwart, maar tegenwoordig heb je ze in alle kleuren. Dit is super leuk, alleen maakt dit de keuze voor de perfecte jurk nog lastiger. Ga je voor een neutrale kleur als huidskleur of champagne kleur, of ga je opvallen met felle kleuren als rood of paars. Kies altijd voor de kleur die bij jou en jouw persoonlijkheid past. Dus kijk wat matcht met je haar- en oogkleur, maar ook of je heel erg opvalt of liever bescheiden blijft. Op deze manier vind je de perfecte kleur voor de perfecte jurk.

champagne kleur galajurkgalajurken met felle kleur

De ongeschreven regels van galajurken

Steeds meer galajurken krijgen een erg diep decolleté. Deze jurken passen niet bij iedereen. Daarom geldt hier de ongeschreven regel: hoe compacter de borsten van een vrouw, hoe lager het decolleté van een galajurk mag zijn. Dit om te voorkomen dat er te veel aandacht naar de borsten gaat in plaats van naar de jurk.

De andere ongeschreven regel gaat over galajurken zonder straps. Deze jurken vallen het mooiste uit wanneer ze niet afzakken en wanneer het haar is opgestoken. Op een gala is het niet makkelijk om iedere keer de mooie jurk op te trekken. En door je haar op te steken valt een galajurk zonder straps het mooiste uit.

galajurken opgestoken haar