Bruidsjurken uitzoeken is een heel ander project dan een feest– of galajurk. Deze jurk moet je namelijk dragen op jouw speciale dag. Het moet dus de perfecte jurk zijn waar jij in kan stralen. Om jou te helpen bij deze lastige keuze, kan je hieronder lezen welke jurken mooi zijn bij welk figuur.

Recht figuur

Je hebt een recht figuur wanneer je lichaam een gelijke lijn heeft. Dus als je schouders, taille en heupen op een lijn liggen. De bruidsjurk die dan perfect bij jou past is een A-lijn of een verlengde top. Pas deze modellen maar eens aan in de winkel en je zult versteld staan van het resultaat. Met een recht figuur heb je ook de mogelijkheid om te gaan voor een halter of offshoulder jurk. Zeker de moeite om dit aan te passen.

Het model waar je bij moet oppassen is de strapless jurk. Dit model kan ervoor zorgen dat het lijkt of je geen boezem hebt en laat de mooie delen van je lichaam minder mooi uitkomen.

Bruidsjurken

Omgekeerde driehoek

De benaming klikt misschien niet fantastisch, maar deze vrouwen hebben een geweldig figuur. Sportief brede schouders, smalle taille en mooi gevormde bovenbenen. De bruidsjurken waar zij het beste in uitkomen zijn jurken met een smalle heuplijn, dropped waist of een fishtail. Het ligt er maar net aan waar je de nadruk op wil leggen, welke je kiest.

Als je de nadruk wil leggen op je bovenbenen kan het het beste gaan voor de fishtail. Wil je de nadruk meer leggen op de smalle taille samen met de brede schouders? Ga dan voor de dropped waist.

Bruidsjurken in winkel

Zandloper figuur bruidsjurken

Je hebt een zandloper figuur wanneer je schouders in een lijn staan met je heupen en je smalle taille hebt. Om dit mooie figuur te benadrukken is het een aanrader om te gaan voor een fishtailmodel of verlaagde taille. Je mag ook best je decolleté laten zien of gaan voor een strapless jurk. Pas deze modellen eens aan in de winkel en je zult zien dat het jouw model is!

Bruid voor raam

Peer figuur

Als je dit figuur hebt, betekent het natuurlijk niet dat je op een peer lijkt. Je hebt dan smalle schouders met brede heupen en bovenbenen. De bruidsjurken die echt bij jou past is een mooie offshoulder jurk of een jurk met verlaagde taille.

Probeer niet te gaan voor een fishtail of een ander zeemeermin model. Deze jurken leggen niet de aandacht bij de mooiste delen van je figuur.

bruid met bloemen